Danuše Nerudová pekla velikonoční mazance. Místo mazanců prý stvořila „zrůdičky“

Foto: Pixabay (ilustrační)

Velikonoční pečení je náročná disciplína. Přesvědčila se o tom i Danuše Nerudová, která se na svém twitterovém účtu pochlubila se svým výkonem. Za nás jsou to pěkně propečené bochánky, podle Danuše Nerudové však „zrůdičky“.


Velikonoční mazanec je spolu s beránkem tradičním pečivem, které se o Velikonocích peče. Drtivá většina Čechů si Velikonoce bez těchto dobrůtek nedovede vůbec představit. V některých rodinách se mazance kupují, ale v jiných se připravují doma. A mnohdy z toho bývá rodinná událost, podobně jako třeba pečení vánočního cukroví. Recepty se dědí z generace na generaci a rodiny se předhánějí, kdo bude letos mít toho nejlepšího beránka a nejlepší mazanec.

Domácí pohodu s pečením si chtějí pochopitelně dopřát i politici a někteří se se svými výkony pochlubili i na sociálních sítích. Například Danuše Nerudová zveřejnila na Twitteru fotografii dvou pěkně propečených bochánků, které nazvala „zrůdičkami“. Za nás to jsou sice poměrně pěkně propečené bochánky, ale je sympatické, že se p. Nerudová nebojí s neúspěchem pochlubit.

Naše kolegyně z redakce se po shlédnutí fotografie na twitteru jenom pousmála: „Tohle kdyby se mi povedlo, tak mě ten můj nosí na ramenou. Já totiž vyndala z trouby něco, co vypadalo jako spálená americká pizza“. A jak se tedy velikonoční mazanec připravuje? „Babička mi každý rok dává recept na velikonoční mazanec i vánoční rohlíčky, ale ještě ani jednou se mi to nepovedlo“, směje se kolegyně.

Podle její babičky je totiž prý nejdůležitější mít na přípravu těsta na mazanec dostatek času. „Jakmile se to uspěchá, dopadne to špatně“, říká kolegyně, podle jejíž babičky prý může být problémem i průvan v kuchyni: „Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu a pozor je potřeba si dát i na průvan v kuchyni, těsto by vám správně nevykynulo“, říká a pokračuje: „No a v tom je asi ten problém. Vyndám mléko i máslo z ledničky, chvilku počkám, ale 21 stupňů to asi nikdy nemá. Takže výsledek hrůza“.

V podobném duchu se nesou i některé komentáře pod twitterovým příspěvkem Danuše Nerudové. Problém prý skutečně většinou bývá v uspěchání přípravy a chladných surovinách. Těsto potom nedostatečně vykyne a „zrůdička“ je na světě. Tak se těšíme na vánoční příspěvky z pečení rohlíčků. To už bude určitě jako od profesionálního cukráře.

Pečete si velikonoční mazanec sami, nebo ho kupujete? Napište nám do diskuze.

Life24.cz je magazínový web zabývající se nejen aktualitami z domova i ze světa, ale také komentováním aktuálního politického dění nejen na české scéně. Najdete zde tedy především zajímavé rozhovory, recenze produktů, informace o cestování, nebo také například informace o domácích mazlíčcích. Zkrátka vše co vás zajímá.

Podívejte se i na naše další weby:

www.testyojetin.cz

www.cestyavylety.cz

www.cartrax.cz

 

 

 


Life24.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@cartrax.cz

 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.life24.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 Life24.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.